Betalingsløsningen NoCash Touch ble installert hos Hamar Båtforening sent på sommeren 2015 og var fullt operativ sommeren 2016. Jan Olav Høgvold har vært styremedlem i Hamar Båtforening i åtte år. De tilbyr bobilparkering for rullende turister i sommerhalvåret. Bobilparkeringen ligger perfekt til, nemlig idyllisk ved havnen og med kort gåavstand til Hamar sentrum. Bobilparkeringen er åpen i sommerhalvåret og det er normalt godt med plasser. Parkering av bobil foregår etter «først til mølla» prinsippet. Bobilparkeringen var tidligere gratis, men Høgvold forteller at gjestene faktisk foretrekker å få betale litt for seg. De bruker strøm og vann og føler det bare rett og rimelig at de skal yte litt tilbake. Han fikk på plass en selvbetjent betalingsløsning som håndterer bobilturistene ved Tjuvholmen på Hamar.

Valget falt på NoCash Touch levert av Elektroniske Betalings Systemer AS. Den selvbetjente betalingsløsningen har blitt tatt godt i mot av gjestene.

Disse kriteriene var viktige ved valg av leverandør til selvbetjent betalingsautomat:

  • Norsk leverandør ga trygghet
  • Ønsket funksjonalitet til riktig pris
  • Forsvarlige driftskostnader

Nedenfor presenterer vi Høgvold sine erfaringer med løsningen.

Fordelene med installeringen av NoCash Touch for Hamar Båtforening er:

  • Slipper manuell betaling på kroa og bemanning der.
  • Mange bobilturister ankommer sent på kvelden når kroa har vært stengt og reiser tidlig før kroa åpner. Da har det ikke vært mulig å ta betalt. Betalingsløsningen NoCash Touch er åpen 24 timer i døgnet og bobilturistene betaler helt av seg selv og med glede. Dette har vi tjent penger på og slik finansierer dermed betalingsløsningen NoCash Touch seg selv, sier Høgvold fornøyd.
  • Slutt på innbrudd og hærverk. Tidligere hadde de myntautomat i forbindelse med dusjløsning som det var mye tull med. Den er blitt erstattet med Nayax.

NoCash Touch hos Hamar Båtforening er skreddersydd av EBS til å ta betaling for:

  • bobilparkering
  • vaskemaskin
  • tørketrommel
  • adgangskort til sanitæranlegg

Selve betalingsprosessen foregår slik:
Når vaskemaskinen skal brukes, så sjekker gjesten først at vaskemaskinen er ledig. På betalingsautomaten bruker gjesten sitt betalingskort til å betale for en times vasketid. Industri-vaskemaskin bruker 50 minutter på en klesvask. Når vasken er ferdig er tiden inne for å kjøpe tid på tørketrommelen. Så snart gjesten har betalt er vaskemaskinen eller tørketrommelen umiddelbart klar til bruk.

Forhåndsbetalt internett adgang – en mulighet
Hamar Båtforening har ikke planer om å integrere flere tjenester eller produkter på NoCash Touch med det første, selv om tanken om å ta betalt for adgang til internett (internett access) har streifet dem. Per i dag har de det slik at alle som har betalt for parkering også får tilgang til internett.

Rapportering
Daglig mottar Båtforeningen en rapport på epost som viser hvilke produkter som er solgt på automaten og omsetning forrige døgn. Slik har vi full oversikt til en hver tid, sier Høgvold. En gang i blandt utfører vi stikkprøver i forbindelse med antall rapporterte parkeringsinnbetalinger på automaten. Erfaringen er gledelig at folk opptrer stort sett redelig og ærlig.

Nettoinntekter etter ett år og fleksibel leverandør
Om nedbetalingstiden på deres løsning av NoCash Touch forteller Høgvold at betalingsautomaten begynte å generere nettoinntekter allerede etter omtrent ett år. Og vi er ikke noen stor parkering, legger Høgvold til. På det beste er det vel 20 bobiler om dagen, men normalt ligger det på 10-12 bobiler. Sesongen er fra midten av juni til slutten av august. Beste måned er juli i fellesferien. Resten av året brukes plassen til båtopplag som driftes av andre. Det betales i tillegg en liten provisjon for å ha betalingsløsningen, men leverandøren EBS har vist seg fleksible i forhold til at de driver sesongbetont virksomhet.

Har ikke hatt behov for support hittil
Vi har ingen erfaring med support apparatet til EBS, av den grunn at det har vi ikke hatt behov for. Det bare går og går. Han oppsummerer avslutningsvis med å si at de er veldig fornøyde med den selvbetjente betalingsløsningen NoCash Touch, oppsettet og monteringen av denne. Automaten gjør det den skal gjøre.

Litt om Hamar Båtforening
Hamar Båtforening ble stiftet allerede i 1961, og teller i dag ca. 800 medlemmer og disponerer ca. 540 båtplasser. De er en aktiv forening med eget klubbhus beliggende idyllisk på Tjuvholmen i Hamar. Klubbhuset huser i tillegg til foreningens aktiviteter, en hyggelig kro med alle rettigheter.